Navidad Nuestra

Navidad Nuestra: Ons Kerstfeest

Ariel Ramírez

Ariel Ramírez en Félix Luna maakten de kerstcantate Navidad Nuestra als B-zijde van de LP met Misa Criolla in 1964. Waar de Misa Criolla een lange voorbereiding kende, hebben Ramírez en Luna Navidad Nuestra in hoog tempo geschreven. De basis werd door Ramírez en Luna gelegd in één intensieve nacht van samenwerking: er was haast bij omdat de LP nou eenmaal een B-zijde moest hebben. Net als de Misa Criolla worden Argentijnse ritmes en Argentijnse instrumenten gebruikt. Navidad Nuestra had, net als Misa Criolla, zijn  Europese première in Duitsland in 1967, vreemd genoeg in de maand maart.

Inhoud
Navidad Nuestra bestaat uit 6 delen met verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het klassieke kerstverhaal vertellen, van de aankondiging van de geboorte aan Maria door de engel Gabriel tot de vlucht naar Egypte. Tekstschrijver Félix Luna (1925-2009) heeft ervoor gekozen de scènes te situeren in Argentinië: Jozef en Maria trekken over de Pampa’s naar Bethlehem, de herders komen uit het dorp Aimogasta in de Argentijnse provincie La Rioja. lees meer …

Concerten

Javier Rodríguez en begeleiders

Navidad Nuestra wordt geregeld door Nederlandse koren uitgevoerd. Meer informatie voor koren …
Kijk op onze agendapagina waar de komende tijd een uitvoering is. Ongeveer eens in de twee jaar komt de laatste vaste tenor van Ramírez, Javier Rodríguez, naar Nederland voor concerten met Nederlandse koren. In onderstaande beelden en fragmenten is hij te horen.

 La Anunciación de aankondiging, chamamé uit het rivierengebied (hele werk)
La Peregrinación de tocht over de Pampa, huella van de Pampa’s (van cd)
 El Nacimiento de geboorte, vidala uit Catamarca
 Los Pastores de herders, chaya uit het westen
 Los Reyes Magos de drie koningen, takirari uit Noord Argentinië en Bolivia
La Huida de vlucht, vidala uit Tucumán