Mujeres argentinas uitvoeren

Partituren solostem

de plaat bij ‘Las cartas de Guadalupe’ van kunstenaar Horacio Butler 1972

In Argentinië is de bladmuziek van Mujeres Argentinas uitgegeven in 1972 en in 2000. De uitgave van 1972 was luxe, met grote illustraties van diverse kunstenaars. Lees meer over Mujeres Argentinas ...

Helaas was in de begeleiding alleen de pianopartij opgenomen en die week af van wat op de LP te horen was.

Toen de partituur (naar later bleek tijdelijk) wereldwijd helemaal niet meer verkrijgbaar was heeft de Stichting Argentijnse Muziek de Argentijnse componist/arrangeur Daniel Morcos gevraagd de versie van Ramírez te reconstrueren met behulp van de oorspronkelijke opname en beide uitgegeven partituren. De partituur bevat de solostem en pianobegeleiding met suggesties voor gitaar, percussie, bas en charango op basis van de uitvoeringspraktijk van Ramírez zelf.

Koorarrangement
Na de uitgave in 2015 van Mujeres argentinas voor solostem, piano en overige begeleiding heeft Daniel Morcos nog een arrangement voor koor (SATB) gemaakt. Het koorstuk is a capella met alleen begeleiding door de bombo, de grote Argentijnse trom. Het stuk vraagt veel van een koor, dat bij voorkeur ervaring heeft met de Argentijnse ritmes.
Bij het schrijven van deze tekst is het stuk nog niet in zijn geheel door een koor uitgevoerd.