Javier Rodríguez

Ljubljana 2023

Javier Rodríguez komt geregeld naar Europa voor tournees met koren en soloprogramma.

2024 Misa Criolla 60 jaar, mail voor info.

Overzicht laatste Nederlandse tournee

Javier Rodríguez zingt de Misa Criolla en volksmuziek uit Argentinië. In zijn soloprogramma brengt hij een breed scala aan ritmes: chacarera, cueca, zamba, tonada, tango, milonga, enzovoort. Naast muziek van Ramírez en andere Argentijnse componisten zingt hij ook eigen composities. Zijn prachtige folklorestem, zijn fenomenaal ritmegevoel en zijn bijzondere uitstraling maken zijn optredens tot bijzondere theatergebeurtenissen.

Compilatie concert met Nederlands projectkoor ICP in Valencia: koormuziek en solorepertoire
Milonga sentimental van  Manzi en Piana, cd Tango, che chango

Rodríguez met Ariel Ramírez 2002

Solist Misa Criolla met componist Ariel Ramírez
Javier Rodríguez brak zijn studie geneeskunde af om zijn passie, de muziek, te volgen, aanvankelijk als zanger en gitarist van populaire en volksmuziek. Als koordirigent ontmoette hij componist Ariel Ramírez. Die herkende in Javier’s heldere, gepassioneerde folklorestem de ideale tenor voor de solopartijen in zijn koormuziek. Sinds 1995 is Javier Rodríguez met de Misa Criolla en de Misa por la Paz y la Justicia op vele grote podia overal ter wereld te horen, tot 2004 veelal met componist Ramírez aan de vleugel.
Aleluia uit Misa por la Paz y la Justicia met Huygens Vocaal Ensemble 2016
Kyrie uit Misa Criolla, Algemeen Zangkoor Maartensdijk 2018

Daarnaast speelde Javier grote rollen in musicals, zoals Les Miserables, en hield hij zijn soloprogramma van Argentijnse muziek. Javier speelt ook gitaar, percussie en charango. Hij maakte cd’s met Misa Criolla, Navidad Nuestra, Misa por la Paz y la Justicia, tango’s en volksmuziek.
Antiguo dueño de las flechas van en met Ariel Ramírez , Madrid 1997
La zamba niña, eigen compositie, live Eindhoven 2003