Daniel Morcos

Pianist
Daniel Morcos is componist, multi-instrumentalist (piano, percussie, gitaar) en arrangeur. Na zijn opleiding als klassiek componist in Córdoba, Argentinië, is hij zich gaan toeleggen op de Argentijnse volksmuziek.

 Gatito holandés: Daniel componeert, speelt en zingt in coronatijd een gato voor vrienden in Nederland: Bier met asado of bitterballen con Malbec

Instrumentale ensembles

Daniel Morcos en Pepe Sánchez

Vanaf de 90er jaren speelt Daniel Morcos vooral eigen instrumentale composities in verschillende ensembles. Tegenwoordig vormt hij een duo met percussionist Pepe Sánchez.
 La Joropera door La Trama
Tonada para Claudia, met broer Sergio op viool, mei 2020
EGEO met Pepe Sánchez

Componist, arrangeur, producent
Daniel Morcos componeerde 5 symfonische werken, verscheidene stukken voor kleinere muzikale ensembles en liederen. In 2002 componeerde hij twee suites in opdracht van het Nederlands Fluitorkest.
Cueca Hembra van Daniel Morcos, cueca door Gabriela Fernandez

Sueños de un tomero van Daniel Morcos, zamba door Javier Rodríguez (cd Tango, che chango)

 

Voor de St. Argentijnse Muziek maakte hij arrangementen van de Misa Criolla en Navidad Nuestra voor vrouwenkoor en van Misa Criolla ook voor mannenkoor.
Daniel Morcos maakte van Mujeres Argentinas (oa Alfonsina y el Mar) een reconstructie van de bladmuziek én een origineel arrangement voor gemengd koor en percussie.
Daniel was producent van de cd  Misa por la Paz y la Justicia (Javier Rodríguez en Cantoria de la Merced) en van verschillende oefen-cd’s van muziek van Ramírez voor koorzangers.

Begeleiding
Daniel Morcos begeleidt regelmatig zangers, veelal in gezamenlijke artistieke projecten, zoals met Alejandra Bermejillo en Gabriela Fernandez.

Rin del Angelito van V Parra, Alejandra Bermejillo met Daniel Morcos

Sinds 2001 begeleidt hij Javier Rodríguez in zijn Europese tournees met Misa Criolla en een soloprogramma van Argentijnse volksmuziek. Tijdens deze concerten laat Morcos vaak ook eigen werk horen.

 La Entramada van Daniel Morcos en Oscar Puebla, TVopname Slovenië 2012, gitaar Javier Rodríguez
 Gloria uit Misa Criolla met Javier Rodríguez en Huygens Vocaal Ensemble, Den Haag 2014

workshop Argentijnse ritmes Stuttgart 2006

Docent
Daniel Morcos is hoogleraar ensemblespel en piano aan de Nationale Universiteit van Cuyo in Mendoza en gaf talloze cursussen, workshops en gastcolleges met name op het gebied van Argentijnse folkloremuziek.